På hörselskyddsmarknaden finns olika typer av individuella hörselskydd (INP).

Komfort, kommunikation, användarvänlighet ... 8 element är avgörande för att välja den mest lämpliga hörselskyddet för var och en av dina anställda. Varje typ av hörselskydd svarar mer eller mindre. Låt oss fokusera på Cotral Labs hörselskydd punkt för punkt.

Qeos, det bekväma och effektiva skräddarsydda hörselskyddet

Komfort för 100% bärbart ljudskydd

En bekväm hörselskydd kommer att användas längre och regelbundet i bullriga miljöer. Bärandet av skyddet måste vara så trevligt att din anställd glömmer att dom bär det.

Anpassat hörselskydd ses som det mest bekväma hörselskydd på marknaden. Det passar perfekt i öronkanalen och anpassar sig till alla miljöer. Cotral Lab innoverar regelbundet i tillverkningen av dess gjutna proppar för att säkerställa en alltmer bekväm passform och därför bärs hörselskyddet 100% av tiden som används för ljud.

Så småningom kommer dina anställda inte längre kunna vara utan dem och kommer alltid att bära sina hörselskydd.

Kommunikation för dina anställdas säkerhet

Ett hörselskydd kommer att bäras 100% av tiden i en bullriga miljö om arbetstagaren kan kommunicera utan att ta bort dem och om han uppfattar sin arbetsmiljö korrekt.

Utrustad med akustiska filter isolerar inte hörselskyddet personalen. Den kan bytas ut även i bullriga miljöer. Det är inte längre nödvändigt att höja din röst så att du förstår! Dina anställda är mindre stressade och bär dem lättare.

Till skillnad från vissa hörselskydd som helt hindrar lyssning, tillåter Cotral-formgjutna hörselsskydd också alla varningssignaler att urskiljas. Detta är en riktig garanti för säkerhet för dig och dina anställda.

Lätt att använda hörselskydd

Ett hörselskydd kommer lättare att accepteras och uppskattas av dina anställda om det är enkelt att sätta in och rengöra. Det ska också vara lätt att distribuera till ditt team.

Cotral´s anpassade hörselskydd är mycket lätta att använda. Ett rött märke identifierar det högra skyddet. Det sätts sedan enkelt in i öronkanalen. Underhåll är väldigt enkelt. Tack vare skum och torkhanddukar rengör dina anställda utskicket på några minuter.

Cotral´s anpassade hörselskydd levereras i enskilda förpackningar. Allt du behöver göra är att distribuera dem till dina anställda. Garanterad i 6 år, de skyddar dig på lång sikt: inget lager att hantera, online och telefon assistans och möjligheten att kontrollera deras effektivitet tack vare ett CAPA-test.

Kompatibilitet hos hörselskyddet, en garanti för säkerheten

I vissa situationer rekommenderas användning av en hjälm, en mask eller ett par glasögon förutom hörselskydd.

Cotral anpassat hörselskydd gör det möjligt till dubbla skyd. Det garanterar användarnas säkerhet och fri rörlighet.

CE-certifiering, försäkran om att använda en seriös leverantör

Ett hörselskydd måste vara CE-certifierad. När det innehåller ett akustiskt filter (oavsett om det är ett skräddarsydd eller flänsskyddat) måste kombinationen av propp + filter vara certifierad.

För att göra det enkelt måste en leverantör ge dig ett certifikat för skyddet och filter.

Om det endast ger dig ett certifikat för filtret, överensstämmer det inte med hörselskyddet-direktivet. Detta är en mycket viktig vaksamhet eftersom dämpningen kan vara helt annorlunda. Dina anställda kan vara överskyddade eller otillräckligt skyddade.

De ideala dämpningszonerna för hörselskyddet

Cotral Lab certifierar alla dess skyddande + filterdrag. Att välja ett Cotral-anpassat hörselskydd innebär att man försäkrar ett effektivt skydd.

Hygien av hörselskydd, oavsett arbetsmiljö

Ett hörselskydd måste kunna hanteras under alla omständigheter : att arbetstagaren har smutsiga händer får inte vara en broms.

Cotral gjutna hörselskydd har handtag. Dina anställda sätter dem på och tar av dem enkelt utan risken att få in bakterier i sina hörselkanaler.

Hög tolerans för dina anställdas välbefinnande

Ett hörselskydd måste tolereras väl av den anställde. För detta måste materialen anpassas och inte generera irritation eller klåda.

Cotral anpassade hörselskydd är gjorda av ett biokompatibelt harts. De stöder långvarig kontakt med huden.

Respekt för affärsbehov och näringsliv

Ett hörselskydd måste anpassa sig till positionen och aktivitetssektorns särdrag. En anställd som arbetar inom byggbranschen har inte samma krav som i livsmedelsindustrin.

Cotral Lab formgjutna hörselskydd tar hänsyn till dessa element. För att tillgodose standarden ISF (International Food Standard) i livsmedelsindustrin finns det således en sökbar rem och ett detekteringskrets som ett alternativ.

Arbete inom byggbranschen innebär olika behov: en rem och en klämma för att begränsa förluster, gör det lätt att hantera även med handskar, en skyddsnivå anpassad till hög ljudintensitet, en design som möjliggör dubbelskydd, en förvaringslåda för att lagra sitt skydd med självförtroende.

Är du intresserad? Vill du veta mer?

Kontakta Cotral Lab