Buller är ett stort och välkänt hälsoproblem

NNär man talar om att skydda de anställdas hörsel på en arbetsplats är första alternativet att eliminera uppkomsten av buller. Därefter är det viktigt att skydda medarbetaren mot det buller som finns kvar. Då är formgjutna hörselskydd det bästa alternativen att utrusta medarbetarna med.

Tyvärr så är det mest förekommande att förtagen erbjuder sina medarbetare universal skydd så kallade proppar eller hörselkåpor.
Följderna av att inte använda hörselskydd kan vara nedsatt hörsel, tinnitus, högt blodtryck samt stressrelaterade sjukdomar allt detta leder till försämring av livskvaliteten samt en lägre produktivitet.

Buller är ett stort och välkänt hälsoproblem. Det är anledningen till att Cotral Lab grundades. Cotral Lab har ett uppdrag och det är att förhindra att era medarbetare som utsätts för buller mellan 80dB och högre, kan få en yrkesrelaterad hörselproblematik.

Företag är mer upplysta idag och satsar mer idag på att skydda sina medarbetare.Vi kan erbjuda er den senaste teknologin genom vårt utvecklings arbete.
Under de senaste 30 åren har Cotral Lab investerat i forskning och utveckling för att skapa de bästa hörselskydden i världen. De skall vara, säkra funktionella, bekväma, lätthanterliga, svala och kostnadseffektiva.

Det räcker inte att bara erbjuda de bästa hörselskydden. Cotral utbildar era medarbetare om hörselskyddens användning samt visar hur vi kan säkerställa hörselskyddens effektivitet..

En man lyfter sina hörselskydd för att kommunicera

Våra 280 experter har ett unikt uppdrag, Att skydda dina anställdas hörsel

Mer än 30 nya experter tillkommer årligen, vilket är en 15% tillväxt. De har åtagit sig att:
  • Erbjuda marknadens bästa formgjutna hörselskydd.
  • Utbilda era medarbetare i vikten av att använda hörselskydd.
  • Hjälpa företag med deras bullerproblematik

Skydda dina medarbetares hörsel är säkert, omtänksamt och ekonomiskt.

Sedan 1992 har vi hjälpt nedanstående företag att byta ut sina tidigare hörselskydd mot våra formgjutna. Anledningen är enkel. De har inte använts korrekt, eller i många fall inte alls. Detta har inneburit att många medarbetare utsatts för högt buller och med eventuella hörselskador till följd.

Sedan år 2018, finns det över 2 miljoner arbetstagare i 4 olika världsdelar, som använder sina Cotral Lab formgjutna hörselskydd dagligen.

Vi anser oavsett om ni är:

  • Ett multinationellt företag med anläggningar över hela världen, eller
  • Ett litet lokalt företag

Cotral Labs kan erbjuda er den bästa lösningen för att skydda er främsta tillgång, d.v.s. era medarbetare, under tiden som de är utsatta för skadligt buller.

Över 31,000 företag använder Cotral Lab hörselskydd

Sedan år 2018, finns det över 2 miljoner arbetstagare i 4 olika världsdelar, som dagligen använder formgjutna hörselskydd från oss på Cotral.

Vår grundtanke är att vem som helst oavsett om det är på ett multinationellt företag med anläggningar över hela världen eller det är det lokala företaget med ett fåtal anställda.

Cotral Labs lösning är det bästa valet för att skydda din främsta tillgång d.v.s. dina anställda, under tiden som de är utsatta för skadligt buller. En bonus är om du skyddar din hörsel idag så påverkar det din livskvalitet när du blir äldre.

MaskMakers
Disney
Cemex
Bageriprodukters
Alcoa
Airbus

Over 2 Millions workers, from 31,000 companies worldwide trust Cotral Lab's Custom Hearing Protection solution.

Håkan Viberg, Försäljningschef Södra/Västra/Sydöstra Sverige

Jag kommer att ansvara för försäljningen i Södra/Västra Sverige för Cotral personliga hörselskydd. Jag har arbetat med försäljning inom olika branscher, senast kommer jag ifrån Säkerhetsbranchen har även arbetat med elitidrotten med ortopedmedicin och idrottskador, gjort formgjutna skoinlägg! - Men har även arbetat i höga ljudnivåer i produktion under mina första 20 år. Nu har jag tagit ett kliv in i en värld där jag kan påverka och arbeta med frågor som rör arbetsmiljön och skydda anställda som arbetar i en högljudd omgivning, vilket jag anser har en mer och mer betydande roll för oss människor idag. Min vision är att ingen ska skadas på sitt arbete och att vi tilsammans siktar mot nollvision mot yrkesrelaterade hörselskador! Jag är stolt över att få representera Cotral lab i Sverige och erbjuda världsledande personliga hörselskydd anpassade till Er arbetsplats och vardag, som verkligen skyddar och används 100% av tiden användaren utsätts för buller!

Cotral Lab är störts på individuella hörselskydd, vi är världsledande inom tillverkning av formgjutna hörselskydd med över 28 års erfarenhet. Med oss kan du alltid känna dig säker, våra bekväma hörselskydd som produceras i 3D med en precision på 100 mikron försäkrar att varje öronpropp passar perfekt! Vi har 6 års garanti samt ett brett filter sortiment som lätt byts om din akustiska miljö ändras med tiden.

Jag ser fram emot att få höra mer om era behov och hjälpa er att hitta rätt lösning!

Kontakta mig för att få veta mer om våra unika och individuella hörselskydd,

Laurent Capellari, Ordförande & VD

Att förlora min hörsel har alltid varit ett av mina största bekymmer. När jag var 2 år gammal led jag av återkommande öroninflammationer. Som tonåring besökte jag ofta öronläkaren för paracentes och ventilationsrör till öronen. Smärtan var ett allvarligt problem och jag var verkligen rädd för att bli döv.

I Finland är över 670 000 arbetstagare utsatta för över 80 dB. I Europa lider 7% av arbetstagare av arbetsrelaterade hörselproblem. De använder oeffektiva öronproppar som är obekväma, svåranvända och som isolerar dem. I såna förhållanden är det omöjligt att använda dessa hörselskydd även endast 2 timmar om dagen. Ifall du skulle använda dem i endast 30 minuter, skulle du förstå. Ändå tror alla att de klarar sig... I slutändan kommer hörselnedsättning påverka alla som inte har ordentliga skydd.

När jag var 23år, 1992, bestämde jag att jag skulle ändra livet för arbetstagare så att ingen mer ska behöva bli döv på grund av buller på sin arbetsplats.
Min huvudsakliga motivation varje dag är att betjäna varje kund och erbjuda dem det bästa hörselskyddet som de någonsin kunnat föreställa sig.
... Det är viktigt att skydda de anställdas hörsel!

Laurent Capellari

Tillsammans med er, över hela världen

Cotral Technology (WA, SA, VIC, TAS)
+61 (3)9597 9651
Cotral Australia (NSW, QLD, NT, ACT)
+61 (2)9667 3268
Cotral Lab Belgium
+32 (0)478 61 17 20
Cotral Lab Suomi
+358 (0)290 04 9990
Laboratorio Cotral
+34 91 761 0277
Cotral Lab Korea
+82 (0)2 862 8000
Cotral Lab
+33 (0)2 31 69 36 36
Labor Cotral GmbH
+49 (0)681 9659 0030
Cotral Lab Sverige
+ 46 (0)702 908 980
Cotral Lab SA
+41 22 596 73 23
Cotral Lab Italia
+39 02 0068 1048
Cotral Lab Maroc (DefibMaghreb)
+212 (0)5 22 98 41 77