Formgjutna hörselskydd

Dessa formgjutna hörselskydd dominerar alla andra hörselskydd som finns på marknaden. De är bekväma och kostandseffektiva, tillåter kommunikation mellan anställda och är de mest eftertraktade hörselskydden på marknaden.

3D skanning används för att skapa de bästa formgjutna hörselskydden

Bekväma formgjutna öronproppar

Tillverkningsprocessen för dessa formgjutna öronproppar ser ut såhär:

 • För varje anställd görs en avgjutning av hörselgången
 • Enligt denna form tillverkas de formgjutna öronpropparna med en 3D-scanner

Denna omfattande process försäkrar att varje öronpropp passar perfekt, med en precision på 100 mikron (bredden på ett hårstrå). De är så bekväma att de kan användas hela dagen.

Skyddad, men inte isolerad.

Skydden anpassas för varje enskild individ.

SAPAN®, i enlighet med EN458, överväger bullernivån, kommunikationsbehovet och arbetsmiljön.

Behöver du kommunicera?


Qeos Green

Qeos Green – de bästa hörselskydden

 • Synlig
 • Ljuddämpning över alla frekvenser
 • 4 filter : SNR 17, 20, 24, 28dB
 • 6 års garanti
Är miljön väldigt bullrig (4/5) Kommunikation (5/5) Telefonvänlig (4/5)

Är miljön väldigt bullrig?


Qeos Orange

Med Qeos Orange hörselskydd jobbar man tryggt i en omgivning med hög bullernivå

 • Synlig
 • High Frequency Attenuation
 • 6 filter : SNR 17, 19, 23, 26, 30, 33dB
 • 6 års garanti
Är miljön väldigt bullrig (5/5) Kommunikation (3/5) Telefonvänlig (2/5)

Användningar


Clear

Hörselskydden - Clear

 • Diskret
 • Ljuddämpning över alla frekvenser
 • 4 filter : SNR 12, 17, 23, 25dB
 • 6 års garanti
Är miljön väldigt bullrig (3/5) Kommunikation (5/5) Telefonvänlig (5/5)

Upplev bullerdämpningen och hörselskyddens effektivitet med dessa simulationer:

Bullernivån i ett tryckeri.

Utan hörselskydd

Med Qeos Green

Med Qeos Orange

Dina anställdas arbetsmiljö kan förändras, i dessa fall bör också hörselskydden justeras!

Kommer dina anställdas arbetsomgivning att förändras? Övergår de kanske till nyare, tystare maskineri?

Använd SAPAN® och byt filtret i hörselskydden på mindre än två minuter, med hjälp av Filter Box.

Ta ett beslut :

 • Säkerhet och bekvämlighet: Dina anställda är alltid skyddade, eftersom de kan byta filter var som helst. Det är lätt och går snabbt.
 • Snabbt: Byt filter själv när som helst.
Förändringar i anställdas arbetsuppgifter: målare, kock, VD, musiker etc.

Det är enkelt att använda formgjutna öronproppar.

Primo Excellium utrustning - Regelbundet underhåll av de formgjutna hörselskydden krävs för att uppehålla deras effektivitet

Underhåll

Vattentäta och dammsäkra. Queos personligt anpassade hörselskyddsfilter behåller alla sina akustiska egenskaper även i väldigt smutsiga miljöer. De täpps inte igen. Det är absolut nödvändigt att rengöra hörselskyddens utvändiga yta, för att bevara komfort och skydd. Torkservetterna säkerställer snabb, daglig skötsel för detta ändamål.

Tillbehör

Med eller utan handtag. Med eller utan snöre. Din personal kan anpassa sina formgjutna öronproppar till sina arbetsvanor och arbetsstationer. Arbete inom byggnads- eller metallurgiindustrin medför specifika behov. För att minska risken för att tappa hörselskydden följer en klämma med, med ett handtag som är enkelt att greppa.

För livsmedelsindustrin kan vi erbjuda ett elektromagnetiskt chip som kan spåras (införlivad i det formgjutna hörselskyddet) samt ett snöre som är enkelt att se.

Om man delar kontor eller arbetar nära verkstäder så möjliggör ett väldigt flexibelt snöre (i kombination med ett Clear-hörselskydd som är diskret och inte sticker ut ur örat) frekvent användning av telefonen samtidigt som hörselskyddet lämnas kvar i örat.

Hantera alla dina hörselskydd över nätet.

Ett personligt och säkert kundområde på Cotral Labs webbsida kan ni enkelt hantera alla era hörselskydd. Ni kan göra beställningar och underlätta hanteringen av hörselskydden.

Avgjutningarna av örat tas på plats när det passar er, är digitalt lagrade på våra servrar. Ni sparar tid ifall att de behöver tillverkas på nytt.

Kundområde

Med Effi‐6 totala garantin har du inga bekymmer!

Effi-6 fullständig garanti

6 år från och med beställning gäller Effi-6 garantin och ni får era Qeos hörselskydd kostnadsfritt i följande fall:

 • Materialfel
 • Obekväma hörselskydd
 • Ineffektiva hörselskydd, testad med CAPA©

Läs mer om övervakning av effektivitet

Dina frågor om hörselskydd?

Hörapparater är instrument som förstärker ljudet. De används när människor redan lider av hörselnedsättning. Hörselskydd som Cotrals gjutna öronproppar, åt andra sidan, förhindrar hörselnedsättning.

Qeos gjutna öronproppar uppfyller ett av de viktigaste kraven inom livsmedelsindustrin: en detekterbar boll erbjuds som tillval. Du kan fylla det med en detekterbar sladd. Dessutom för bättre synlighet, Qeos hörselskydd är blå till färgen.

Din hörselskydd specialist kommer att välja filtren och hörselskyddsmodell med hjälp av SAPAN-metoden. Efter att ha ställt frågor och användaren besvarat en lista med frågor, föreslår programmet en lista över filter som är lämpliga för varje enskild individ. Varje anställd upplever en minskning av buller beroende på sin exponeringsnivå, sina ljudperception krav eller en eventuell hörselnedsättning. Den anställde är skyddad från buller utan att vara överskyddade.

SNR är en förkortning för Single Number Rating. Det är det globala indexet för nedskrivning, ett vägt genomsnitt av nedskrivning på alla uppmätta frekvenser (63, 125, 250, 500, 1000, 2000, 4000 och 8000 Hz).

På Cotrals hörselskydd har en ni en garanti på 6 år. Utöver detta, råder vi dig att ta en ny uppsättning av intryck eller bedöma deras verkliga effektivitet med en CAPA test.

Du kommer att få en unik garantilösning på hörselskydden på marknaden: den Effi-6 garanti. Den omfattar den produktgaranti och även bekvämligheten av brusreducering. Hörselskydden erbjuds med en pengarna-tillbaka-garanti.

Det finns två typer av filter som minskar brus på olika sätt:

 • “Rak” dämpnings filter som reducerar ljud utan att snedvrida den. Tänk dig att kunna minska den omgivande volymen precis som du gör med din MP3-spelare eller stereon. Dessa filter erbjuder samma ljudkvalitet, bara volymen minskas. Dessa hörselskydd är utrustade med filter som rekommenderas för tekniker som reparerar maskiner och ska kunna höra minsta felet på maskinen, att människor som ska kommunicera i en bullrig miljö, övervaknings personal eller personer som arbetar i en värld av musik eller show-business.
 • HFA (High Frequency Dämpning) filter mjukar till ljudet på höga frekvenser. Dessa filter är mycket användbara i mycket bullriga platser: industrier, metallurgi, etc.

För att säkerställa att hörselskyddet är bekväm, är det starkt rekommenderat att använda Cleanil våtservetter varje dag för att rengöra skyddet från smuts eller öronvax. Rengöring av skyddet veckovis med Cleanil tabletter bibehåller effektiviteten hos det akustiska filtret.

I de fall där de enskilda örselskydds gränser korsas, är det möjligt att öka brusreducering med dubbelt skydd. Den består av en intra-öronpropp (standard eller anpassade) och skalformade pannband.

Hur man beräknar reduktion av en dubbel bullerskydd?
Formeln för att beräkna är enligt följande: 33 x log ((0,4 x minskning av intra) + (0,1 x minskning av hörselkåpor)) (Etude A. Damongeot et al.)
Exempel: en gjuten öronpropp med en dämpningsnivå på 32 dB och en hörselkåpa med en dämpningsnivå på 35 dB = 40 dB dämpning.

En anti-brus öronpropp är inte mer effektiv. Om en arbetstagare utsätts för en ljudnivå på 85 dB (A), att utrusta en anställd med en individuell hörselskydd med en dämpningsnivå på 30 dB kommer vara ett misstag. Om arbetstagaren är alltför isolerade, kommer han inte använda sina hörselskydd. Han kommer att frestas att ta bort dem för att lyssna på varningssignaler eller att kommunicera med sina kolleger. De EN458 normer rekommenderar en tröskelnivå mellan 70 och 75 dB (A). Målet är att minska den upplevda bullernivån under 75 dB (A).

Kostnaden varierar beroende på flera olika faktorer. Priset kan tyckas vara högre jämfört med vanliga engångsöronproppar, men om man jämför de totala utgifterna under 6 år, kommer du att se att Cotral kompletta lösning är mer ekonomiskt.

Teknikerna för Cotral Laboratorium kommer till din arbetsplats för att ta de anställdas örons avtryck. PÅ detta möte ger vi information om riskerna i samband med buller och användningen av Cotrals gjutna öronproppar. Hörselskydd Specialisten använder sig SAPAN metoden för att bestämma vilka skydd som är mest lämplig för varje anställd baserat på hans/hennes specifika krav och typ av arbete. Allt är konfigurerad med avseende för din organisation.