Formgjutna hörselskydd som passar alla

Våra formgjutna hörselskydd är marknadsledande. Vi garanterar Er att de levererar den dämpning vi bestämde vid er beställning, och kan säkerställa detta med vårt unika CAPA test.
De är kostnadseffektiva, har god medhörning, är bekväma att bära, har en låg vikt ( 8 gram paret ) alstrar ingen värme och vi levererar hela 6 ÅRS GARANTI.

Hur tillverkas formgjutna hörselskydd

Tillverkningsprocessen ser ut på följande vis:

  • Vår hörselskyddsspecialist gör en Avgjutning av era medarbetares hörselgångar
  • Därefter 3D scannas avgjutningen till vårt hörselskyddslaboratorium i Frankrike

Denna tillverkningsprocess garanterar att precisionen på våra formgjutna hörselskydd är 50-100 mikron. Detta gör att våra formgjutna hörselskydd sitter bekvämt i hörselgången och kan med lätthet användas hela dagen.

3D skanning används för att skapa de bästa formgjutna hörselskydden

Vem och var kan du använda våra formgjutna hörselskydd

Inom industrin, av hantverkare, servicetekniker, elektriker, snickare, rörläggare, busschaufförer. Tågvärdar, lokförare, pedagoger, idrottspedagoger, tandläkare, Tandhygienister inom produktions-övervakning, sjöfarten, på motorbanor Osv. Osv.

Skyddad, men inte isolerad

Behöver du vara uppkopplad?

IT1

Formgjutna anslutna hörselskydd IT1

  • Ansluten personlig skyddsutrustning
  • Formgjutna hörselskydd
  • Lätta att använda

Bättre medhörning

Qeos Green

Bra medhörning

Qeos Orange

Med Qeos Orange hörselskydd jobbar man tryggt i en omgivning med hög bullernivå

Bäst medhörning

Clear

Hörselskydden - Clear

Effi-6 fullständig garanti

6 problemfria år

6 år från och med beställning gäller Effi-6 garantin. Ni får era Qeos hörselskydd åtgärdade kostnadsfritt i följande fall:

  • Vid materialfel
  • Om de inte sitter bekvämt
  • Om de inte dämpar korrekt, testad med CAPA©

Rengöring och underhåll går snabbt och är enkelt

Primo Excellium utrustning - Regelbundet underhåll av de formgjutna hörselskydden krävs för att uppehålla deras effektivitet

Rengöring

Våra personligt anpassade Qeos hörselskyddsfilter är både vattentäta och damm säkra. De behåller sina akustiska egenskaper i hårt smutsad miljö, och täpps ej igen. Det är dock viktigt att sköta rengöringen av våra formgjutna hörselskydd för att bibehålla komfort och skydd. Våra unika microdukar ser till att resultatet alltid blir perfekt.

Tillbehör

Våra formgjutna hörselskydd kan användas med eller utan handtag. Snöret kan tas bort om ni inte önskar detta monterat. Era medarbetare kan själv välja utförande om ni inte har specifika krav.

Olika industrier har olika krav, vi har alla de lösningar som ni kan tänkas behöva.

Livsmedelsindustrin har egna regler och vi kan leverera vår produkt med en agro godkänd spårbar ring som är inbyggd i det formgjutna hörselskyddet.

Kontroll på era medarbetares hörselskydd

Via en egen säker inloggning på vår kundserver kan ni hantera era medarbetares hörselskydd, vilka filter de har, behöver ni beställa nytt, när går garantin ut mm.mm.

På detta sätt sparar ni tid och har alltid den senaste informationen om er medarbetares formgjutna hörselskydd.

Dina frågor om hörselskydd?

Hörapparat förstärker ljudet elektroniskt. De används när det redan finns en hörselnedsättning. Hörselskydd som Cotrals hörselskydd förhindrar hörselnedsättning.

Våra formgjutna hörselskydd Qeos uppfyller alla de regler som finns inom livsmedelsindustrin.
De är detekterbara vilket innebär att en ingjuten metallkula gör hörselskyddet spårbart. De är livsmedelsfärgade d.v.s. blå och det finns även ett livsmedelsanpassat spårbart snöre.

Vår hörselskyddspecialist är utbildad i vårt system SAPAN som innebär att med hjälp av information från era bullermätningar, era medarbetares arbetsplats eventuell hörselnedsättning och exponeringsnivå rekommenderar SAPAN det bästa dämpningsfiltret för er medarbetare.

SNR är en förkortning av Single Number Rating och är det globala indexet för dämpning på ett snitt av alla uppmätta frekvenser.
(63,125,250,500,1000, 2000, 4000 samt 8000Hz)

Den omfattar Produktgaranti, dämpnings och tillpassningsgaranti och är hela 6 år.

Vi erbjuder ett Linjärt filter som reducerar ljudet utan att förvränga det. Tänk er att ni vrider ned på volymknappen på er radio, ljudet sänks med alla nyanser består. Dessa filter passar pedagoger, tekniker som skall kunna höra minsta avvikelse i ljud, tandläkare, tågvärdar, open offices, musiker mm.mm.

Vårt andra filter är ett (HFA) High Frequency Attenuation, Olinjärt filter Detta filter ”mjukar” upp ljudet i mycket bullriga miljöer. Detta filter är för personer som vistas i en mycket bullrig miljö.

Vi rekommenderar att ni använder vårt lättanvända hygien kit.

Det går utmärkt, dämpningen ökar marginellt och medhörningen försämras.

Detta är open ears formgjutna hörselskydd som inte kapslar in ljudet som ett par hörselskåpor. Det blir en annan ljudupplevelse, du får medhörning men det viktigaste. De formgjutna hörselskydden levererar ett säkert skydd.

De är tillverkade i en mycket hög precision och vi erbjuder 6 års garanti.
Det innebär att formgjutna hörselskydd är det mest kostnadseffektiva hörselskydd ni kan erbjuda era medarbetare.

Vår tekniker kommer ut till er på en tidpunkt som passar in i er produktion. Vi inleder med en information om risker, buller och användning av Cotrals formgjutna Hörselskydd. För att få fram korrekt dämpning använder vi oss av SAPAN systemet som väljer ut korrekt produkt till rätt medarbetare baserat på den personens arbetsplats. Därefter gör vi en kontroll av hörselgången och sen en avgjutning av vardera hörselgång. Vi kontrollerar hörselsgången ännu en gång efter vi gjort avtryck.