Buller är ett stort och välkänt hälsoproblem

NNär man talar om att skydda de anställdas hörsel på en arbetsplats är första alternativet att eliminera uppkomsten av buller. Därefter är det viktigt att skydda medarbetaren mot det buller som finns kvar. Då är formgjutna hörselskydd det bästa alternativen att utrusta medarbetarna med.

Tyvärr så är det mest förekommande att förtagen erbjuder sina medarbetare universal skydd så kallade proppar eller hörselkåpor.
Följderna av att inte använda hörselskydd kan vara nedsatt hörsel, tinnitus, högt blodtryck samt stressrelaterade sjukdomar allt detta leder till försämring av livskvaliteten samt en lägre produktivitet.

Buller är ett stort och välkänt hälsoproblem. Det är anledningen till att Cotral Lab grundades. Cotral Lab har ett uppdrag och det är att förhindra att era medarbetare som utsätts för buller mellan 80dB och högre, kan få en yrkesrelaterad hörselproblematik.

Företag är mer upplysta idag och satsar mer idag på att skydda sina medarbetare.Vi kan erbjuda er den senaste teknologin genom vårt utvecklings arbete.
Under de senaste 30 åren har Cotral Lab investerat i forskning och utveckling för att skapa de bästa hörselskydden i världen. De skall vara, säkra funktionella, bekväma, lätthanterliga, svala och kostnadseffektiva.

Det räcker inte att bara erbjuda de bästa hörselskydden. Cotral utbildar era medarbetare om hörselskyddens användning samt visar hur vi kan säkerställa hörselskyddens effektivitet..

En man lyfter sina hörselskydd för att kommunicera

Våra 280 experter har ett unikt uppdrag, Att skydda dina anställdas hörsel

Mer än 30 nya experter tillkommer årligen, vilket är en 15% tillväxt. De har åtagit sig att:
  • Erbjuda marknadens bästa formgjutna hörselskydd.
  • Utbilda era medarbetare i vikten av att använda hörselskydd.
  • Hjälpa företag med deras bullerproblematik

Skydda dina medarbetares hörsel är säkert, omtänksamt och ekonomiskt.

Sedan 1992 har vi hjälpt nedanstående företag att byta ut sina tidigare hörselskydd mot våra formgjutna. Anledningen är enkel. De har inte använts korrekt, eller i många fall inte alls. Detta har inneburit att många medarbetare utsatts för högt buller och med eventuella hörselskador till följd.

Sedan år 2018, finns det över 2 miljoner arbetstagare i 4 olika världsdelar, som använder sina Cotral Lab formgjutna hörselskydd dagligen.

Vi anser oavsett om ni är:

  • Ett multinationellt företag med anläggningar över hela världen, eller
  • Ett litet lokalt företag

Cotral Labs kan erbjuda er den bästa lösningen för att skydda er främsta tillgång, d.v.s. era medarbetare, under tiden som de är utsatta för skadligt buller.

Över 31,000 företag använder Cotral Lab hörselskydd

Sedan år 2018, finns det över 2 miljoner arbetstagare i 4 olika världsdelar, som dagligen använder formgjutna hörselskydd från oss på Cotral.

Vår grundtanke är att vem som helst oavsett om det är på ett multinationellt företag med anläggningar över hela världen eller det är det lokala företaget med ett fåtal anställda.

Cotral Labs lösning är det bästa valet för att skydda din främsta tillgång d.v.s. dina anställda, under tiden som de är utsatta för skadligt buller. En bonus är om du skyddar din hörsel idag så påverkar det din livskvalitet när du blir äldre.

MaskMakers
Disney
Cemex
Bageriprodukters
Alcoa
Airbus

Över 2 miljoner arbetstagare från 31 000 företag världen över litar på Cotral Labs formgjutna hörselskyddslösning.

Vårt team

Bo:
Jag Heter Bo Sandqvist och arbetar som hörselskyddstekniker på Cotral Lab. Ni finner mig på den sydöstra sidan av Sverige, Jag kommer ursprungligen från industrin och fortsatte vidare till Tools som säljare mot industrin. Buller är något som jag har en mycket god kunskap om. Tillsammans med Er så kan vi se till att eliminera så mycket som möjligt av bullret för era medarbetare.

Mats:
Mitt namn är Mats Björk och min roll på Cotral Lab är Försäljningschef eller hellre bollplank till mina duktiga kolleger och trevliga kunder. Jag har tidigare arbetat med omställning där många hade en stressrelaterad problematik. Hörseln var en av de pådrivande faktorerna vid dessa diagnoser. Jag har sedan 2016 varit verksam inom hörselskyddsvärlden. Ni finner mig i Södra Sverige.

Laurent Capellari, Ordförande & VD

Att förlora min hörsel har alltid varit ett av mina största bekymmer. När jag var 2 år gammal led jag av återkommande öroninflammationer. Som tonåring besökte jag ofta öronläkaren för paracentes och ventilationsrör till öronen. Smärtan var ett allvarligt problem och jag var verkligen rädd för att bli döv.

I Finland är över 670 000 arbetstagare utsatta för över 80 dB. I Europa lider 7% av arbetstagare av arbetsrelaterade hörselproblem. De använder oeffektiva öronproppar som är obekväma, svåranvända och som isolerar dem. I såna förhållanden är det omöjligt att använda dessa hörselskydd även endast 2 timmar om dagen. Ifall du skulle använda dem i endast 30 minuter, skulle du förstå. Ändå tror alla att de klarar sig... I slutändan kommer hörselnedsättning påverka alla som inte har ordentliga skydd.

När jag var 23år, 1992, bestämde jag att jag skulle ändra livet för arbetstagare så att ingen mer ska behöva bli döv på grund av buller på sin arbetsplats.
Min huvudsakliga motivation varje dag är att betjäna varje kund och erbjuda dem det bästa hörselskyddet som de någonsin kunnat föreställa sig.
... Det är viktigt att skydda de anställdas hörsel!

Laurent Capellari