Bevara hörseln på de anställda som utsätts för buller

Allt började med smärta

När man talar om att skydda de anställdas hörsel på en arbetsplats är vanligtvis sista alternativet att utrusta arbetstagarna med hörselskydd. När administrativa eller strukturella åtgärder inte ger något resultat förser man oftast arbetstagarna med återanvändbara öronproppar eller engångsproppar.

Problemet är att i bästa fall används inte dessa öronproppar ordentligt och i värsta fall används de inte alls. Arbetstagare i riskzonen blir inte bara gradvis döva, men lider också av stress samt ökat blodtryck, som leder till en minskning av produktiviteten.

En man lyfter sina hörselskydd för att kommunicera

En omfattande lösning för att skydda de anställdas hörsel

Stoppa ykesmässig hörselnersättning

Buller är ett hälsoproblem och det är anledningen till att Cotral Lab grundades. Cotral Lab har ett uppdrag och det är att förhindra att arbetstagare, som utsätts för buller mellan 80dB och 120dB, från att bli döva.

Företag som vill skydda sin personal kommer att dra nytta av den senaste teknologin och dess tilläggstjänster, samt optimera arbetet som förhindrar buller.

Under de senaste 25 åren har Cotral Lab investerat i forskning och utveckling för att skapa de bästa hörselskydden i världen: bekväma, lätthanterliga samt kostnadseffektiva.

Eftersom det inte är tillräckligt att endast erbjuda de bästa hörselskydden, utbildar Cotral Lab dina anställda om hörselskyddens användning samt säkerställer hörselskyddens effektivitet.

Numera använder över 2 miljoner människor i 4 olika världsdelar Cotral Labs hörselskydd, men det finns ännu en lång väg framför oss. Över 100 miljoner arbetstagare är ännu utsatta för yrkesmässigt buller varje dag.

Du då? Hur ser du till att dina anställda utrustas med effektiva hörselskydd som de gärna använder?

Läs mer

230+ experter och ett unikt uppdrag: att skydda dina anställdas hörsel

Cotrals 230 antällda har ett unikt mål: att effektivt skydda arbetstagare som utsätts för buller.

Mer än 30 nya experter tillkommer årligen, vilket är en 15% tillväxt. De har åtagit sig att:

  • Erbjuda det bästa värdet för hörselskydd globalt
  • Få arbetstagare att förstå och vilja använda sina hörselskydd
  • Hjälpa företag med bullerproblem runt om hela världen

“Att skydda dina anställdas hörsel är viktigt”

2 miljoner

Arbetstagare använder Cotral Lab hörselskydd.

31,000+

företag litar på Cotral Lab.

4 olika världsdelar

230 experter tillägnade till hörselskydd.

31,000+ företag använder Cotral Lab hörselskydd. Du då?

Sedan 1992 har dessa företag bytt från standard öronproppar eller hörselskydd, speciellt från 3M (Aearo™ eller Peltor™) och Honeywell (Bilsom™ eller Howard Leight™), till Cotral Labs formgjutna hörselskydd.

Anledningen till denna förändring är enkel: de förstår att engångsproppar eller återanvändbara öronproppar inte används ordentligt, eller i värsta fall, inte används alls. Efter att ha provat Cotral Lab formgjutna hörselskydd, tog de dem i bruk och återvände aldrig till engångsproppar.

Sedan år 2018, finns det över 2 miljoner arbetstagare i 4 olika världsdelar, som gärna använder sina Cotral Lab formgjutna hörselskydd.

Oavsett om ni är:

  • Ett multinationellt företag med anläggningar över hela världen, eller
  • Ett litet lokalt företag

Cotral Labs lösning är det bästa valet för att skydda din främsta tillgång, dina anställda, under tiden som de är utsatta för skadligt buller.

General Electric
Disney
Cemex
Coca Cola
Alcoa
Airbus

Nina Karlsson, Försäljningschef

Jag kommer att ansvara för försäljningen i Sverige för Cotral personliga hörselskydd. Jag har arbetat med försäljning inom olika branscher i hela mitt arbetsliv, senaste branscherna jag kommer ifrån är Telecom- samt inredningsbranschen. Nu har jag tagit ett kliv in i en ny värld där jag kan påverka och arbeta med frågor som rör arbetsmiljön och skydda anställda som arbetar i en högljudd omgivning, vilket jag anser har en mer och mer betydande roll för oss människor i denna bullriga värld vi lever i idag. Min vision är att ingen ska skadas på sitt arbete och personer som ansvarar för verksamheten ska också ha ansvar för arbetsmiljön. Jag är riktigt stolt över att få representera Cotral i Sverige och erbjuda världsledande Cotral Labs personliga hörselskydd som anpassas till Er arbetsplats och vardag.

Jag ser fram emot att få höra mer om era behov och hjälpa er att hitta rätt lösning!

Kontakta mig för att få veta mer om våra unika och individuella hörselskydd,

Nina Karlsson

Laurent Capellari, Ordförande & VD

Att förlora min hörsel har alltid varit ett av mina största bekymmer. När jag var 2 år gammal led jag av återkommande öroninflammationer. Som tonåring besökte jag ofta öronläkaren för paracentes och ventilationsrör till öronen. Smärtan var ett allvarligt problem och jag var verkligen rädd för att bli döv.

I Finland är över 670 000 arbetstagare utsatta för över 80 dB. I Europa lider 7% av arbetstagare av arbetsrelaterade hörselproblem. De använder oeffektiva öronproppar som är obekväma, svåranvända och som isolerar dem. I såna förhållanden är det omöjligt att använda dessa hörselskydd även endast 2 timmar om dagen. Ifall du skulle använda dem i endast 30 minuter, skulle du förstå. Ändå tror alla att de klarar sig... I slutändan kommer hörselnedsättning påverka alla som inte har ordentliga skydd.

När jag var 23år, 1992, bestämde jag att jag skulle ändra livet för arbetstagare så att ingen mer ska behöva bli döv på grund av buller på sin arbetsplats.
Min huvudsakliga motivation varje dag är att betjäna varje kund och erbjuda dem det bästa hörselskyddet som de någonsin kunnat föreställa sig.
... Det är viktigt att skydda de anställdas hörsel!

Laurent Capellari

Tillsammans med er, över hela världen

Cotral Technology (WA, SA, VIC, TAS)
+61 (3)9597 9651
Cotral Australia (NSW, QLD, NT, ACT)
+61 (2)9667 3268
Cotral Lab Belgium
+32 (0)478 61 17 20
Cotral Lab Suomi
+358 (0)290 04 9990
Laboratorio Cotral
+34 91 761 0277
Cotral Lab Korea
+82 (0)2 862 8000
Cotral Lab
+33 (0)2 31 69 36 36
Labor Cotral GmbH
+49 (0)681 9659 0030
Cotral Lab Sverige
+ 46 (0)702 908 666
Cotral Lab SA
+41 22 508 32 19
Cotral Lab Italia Srl
+39 02 0068 1048