Mer än 350 experter
1 uppdrag: att skydda dina medarbetares hälsa

Välj världens ledande tillverkare av skräddarsydda hörselskydd för proffs.
30 års expertis inom PPE och hälsa och säkerhet på arbetsplatsen innebär att du kan vara säker på att du får de bästa lösningarna för att skydda dina anställdas hälsa.

Cotral Lab - Laboratoriebesök

+ 2,5 miljoner

Användare bär Cotral Labs enheter

+ 31.000

Globala företag litar på Cotral Lab

+ 30 år av

av expertis inom skräddarsydda lösningar

+ 50 miljoner

Euro i omsättning

 Lokal närvaro
Vårt team i Sverige

Att arbeta med oss är säkert. Vi är verksamma i hela landet och tar öronavtryck i dina lokaler.

Bo:
Jag Heter Bo Sandqvist och arbetar som hörselskyddstekniker på Cotral Lab. Ni finner mig på den sydöstra sidan av Sverige, Jag kommer ursprungligen från industrin och fortsatte vidare till Tools som säljare mot industrin. Buller är något som jag har en mycket god kunskap om. Tillsammans med Er så kan vi se till att eliminera så mycket som möjligt av bullret för era medarbetare.

Mats:
Mitt namn är Mats Björk och min roll på Cotral Lab är Försäljningschef eller hellre bollplank till mina duktiga kolleger och trevliga kunder. Jag har tidigare arbetat med omställning där många hade en stressrelaterad problematik. Hörseln var en av de pådrivande faktorerna vid dessa diagnoser. Jag har sedan 2016 varit verksam inom hörselskyddsvärlden. Ni finner mig i Södra Sverige.

 Ett företag bakom en man
Laurent Capellari, Ordförande & VD

Att förlora min hörsel har alltid varit ett av mina största bekymmer. När jag var 2 år gammal led jag av återkommande öroninflammationer. Som tonåring besökte jag ofta öronläkaren för paracentes och ventilationsrör till öronen. Smärtan var ett allvarligt problem och jag var verkligen rädd för att bli döv.

I Finland är över 670 000 arbetstagare utsatta för över 80 dB. I Europa lider 7% av arbetstagare av arbetsrelaterade hörselproblem. De använder oeffektiva öronproppar som är obekväma, svåranvända och som isolerar dem. I såna förhållanden är det omöjligt att använda dessa hörselskydd även endast 2 timmar om dagen. Ifall du skulle använda dem i endast 30 minuter, skulle du förstå. Ändå tror alla att de klarar sig... I slutändan kommer hörselnedsättning påverka alla som inte har ordentliga skydd.

När jag var 23år, 1992, bestämde jag att jag skulle ändra livet för arbetstagare så att ingen mer ska behöva bli döv på grund av buller på sin arbetsplats.
Min huvudsakliga motivation varje dag är att betjäna varje kund och erbjuda dem det bästa hörselskyddet som de någonsin kunnat föreställa sig.
... Det är viktigt att skydda de anställdas hörsel!

Laurent Capellari

 Tack för ert förtroende
Över 2 miljoner arbetstagare, från 31 000 företag världen över, litar på Cotral Lab

MaskMakers
Disney
Cemex
Bageriprodukters
Alcoa
Airbus

5 kontinenter täckta

Internationell närvaro

Närvaro i Europa

Europeisk närvaro